Buitenzonwering houdt de warmte uit je huis

Buitenzonwering is een slimme investering voor de warme zomermaanden, het is misschien nog niet echt nodig geweest in de (te) koele lente maanden, maar nu is wel het moment om het aan te schaffen. Denk even terug aan de hete zomermaanden van de afgelopen jaren, hoe was het toen binnen? Veel te warm? Dan is nu de tijd om actie te ondernemen.

Buitenzonwering is een slimme investering voor de warme zomermaanden, het is misschien nog niet echt nodig geweest in de (te) koele lente maanden, maar nu is wel het moment om het aan te schaffen. Denk even terug aan de hete zomermaanden van de afgelopen jaren, hoe was het toen binnen? Veel te warm? Dan is nu de tijd om actie te ondernemen.

Buitenzonwering

Houd de zonnestralen buiten

Allereerst biedt buitenzonwering een effectieve bescherming tegen de hitte van de zon, waardoor het binnenklimaat veel koeler blijft. Door direct zonlicht te blokkeren, voorkomt buitenzonwering dat warmte binnen komt en blijft hangen, wat weer zorgt voor een aangenamer en comfortabeler binnenklimaat, zelfs tijdens de heetste dagen van de zomer.

Zonwering en raamdecoratie aan de binnen kant van je huis houdt de warmte ook buiten, maar lang niet zo effectief als buitenzonwering. Doordat, bij zonwering aan de buitenkant, de zonnestralen niet eerst door het glas heen komen en het glas verwarmen voordat ze tegen gehouden worden door bijvoorbeeld een gordijn, stijgt de temperatuur minder snel in huis.

Verlaag je energiekosten door buitenzonwering

Buitenzonwering helpt zo ook om energiekosten te verlagen. Door de lagere binnen temperatuur kun je het gebruik van een airconditioning verminderen en geld besparen op je energierekening. Dit maakt buitenzonwering niet alleen een praktische keuze, maar ook een financieel verstandige investering op lange termijn.

Bescherm je interieur tegen schadelijke uv-stralen

Naast warmte straalt de zon ook schadelijke uv-stralen uit. Onze huid kan daarvan verbranden, maar wist je dat deze uv-stralen nog veel meer schade aan kunnen richten? UV- straling verkleurd, verweerd, verdroogd, verbrand en beschadigd zo’n beetje alles op de aarde als het er maar lang genoeg aan blootgesteld wordt.

Buitenzonwering houdt deze uv-stralen tegen en beschermt dus ook het interieur van je huis. Dit helpt verkleuring van meubels, vloeren en gordijnen te voorkomen, waardoor je interieur en je lievelingsitems langer mooi blijven.

Welke buitenzonwering past bij jou?

Naast al deze voordelen biedt buitenzonwering ook nog een extraatje aan je huis. Het maakt de buitenkant nog iets mooier. Er zijn veel verschillende mogelijkheden met verschillende eigenschappen. Welke je kiest hangt af van het soort raam, de plaats, de wind en natuurlijk van wat je mooi vindt.

Screens en buitenjaloezieën kunnen beter tegen een windvlaag en ogen modern. Deze varianten zakken verticaal voor het raam en een screen kun je bovendien gebruikten als hor. Wist je dat er ook screens voor dakramen bestaan? Op de warmste plek van het huis (het dak en daarmee de zolderverdieping) kan dit echt een uitkomst bieden in de warme zomermaanden.

Rolluiken zijn misschien niet zo mooi, maar wel het meest effectief. Rolluiken houden het licht en de warmte het beste buiten en zijn bovendien het minst inbraakgevoelig. Naast de witte rolluiken die we allemaal wel kennen, kun je ze in verschillende kleuren bestellen. Een donkere kleur rolluik maakt het meten een stuk strakker aan de gevel, maar let op: een donkere kleur houdt ook meer warmte vast.

Een zonnescherm (knikarmscherm, uitvalscherm, doek, textieldak of markies) kan minder goed tegen wind, omdat deze van het raam af uitschuiven. Ze zijn in veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar en geven het zomerse gevoel van een parasol.

Wacht niet tot het zomer is

Met al deze voordelen is het duidelijk dat buitenzonwering een must-have is voor een comfortabele en zorgeloze zomer. Maar wacht niet te lang met je keuze, want de levertijd kan soms wel 1 tot 2 maanden duren. Je bestelt je buitenzonwering dus op z’n laatste in de vroege lente maanden om zeker te zijn van een koel huis in de zomer.

Vind je het lastig om de juiste keus te maken of wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw huis zijn?

Neem dan contact met me op of boek een Intakegesprek Interieuradvies.

Heb je je al aangemeld voor meer tips en inspiratie voor in je huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Laat je inspireren

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Download e-book