Studio 5121

Gegrepen door interieurarchitectuur

In het eerste jaar van de Kunst Academie in Maastricht stond mijn besluit vast: ik ga theaterkostuumontwerp studeren. Dramatische en melancholische klassiekers vertalen in prachtige, hedendaagse en meeslepende visualisatie op het toneel...

Moment van besef:

​Theaterkostuum ontwerp in Maastricht

In het eerste jaar van de Kunst Academie in Maastricht stond mijn besluit vast: ik ga theaterkostuumontwerp studeren. Dramatische en melancholische klassiekers vertalen in prachtige, hedendaagse en meeslepende visualisatie op het toneel. Dat moet toch wel de hemel zijn dacht ik, maar naar mate het einde van het jaar inzicht kwam, brokkelde de stenen rondom mijn rotsvaste beslissing langzaam af.
In het laatste kwartaal kwam het moment van de keuze, alle richtingen binnen de academie presenteerde zichzelf met mooie verhalen en beelden. Een verhaal deed mijn hart gloeien, dat wil ik later worden dacht ik.

Interieurarchitectuur als hulpmiddel

Een docent van de richting Interieurarchitectuur kwam het lokaal binnen en startte zijn presentatie. Mooie plaatjes en strakke maquettes te over, hij vertelde over ontwerpzaken en technische zaken, over samenwerking met klanten en het ontwikkelen van een beleving binnen het interieur. Een mooi verhaal, maar zei hij, er is meer dan dat en toen vertelde hij het verhaal van een van zijn laatste projecten:

Onlangs, vertelde hij, heb ik een interieur opgeleverd bij een gezin hier in de buurt: een vader, moeder en twee zonen van 10. Beide zonen zijn ongeneeslijk ziek waardoor ze hun lichaam niet goed onder controle hebben en veel hulp nodig hebben bij de dagelijkse dingen zoals eten, spelen, douchen, badderen en naar bed gaan. De wens van deze familie was eigenlijk vrij simpel, ging hij verder: “creëer in een mooi ontwerp een veilige omgeving voor onze jongens waarin zij zich zoveel mogelijk zelf kunnen redden.”

Hij leverde de opdracht vlak voor Kerstmis op en was van plan van een welverdiende vakantie te gaan genieten, maar op eerste kerstdag ging de telefoon. De moeder van het gezin belde in tranen op en, zo vertelde hij, ik was al aan het nagaan of ik iets vergeten was in de afwerking of het ontwerp. Ze vertelde in tranen dat haar jongens die morgen zonder hulp, apen trots zelf in bad zijn geweest en aangekleed en wel beneden aan het ontbijt verschenen.

Blog-over-Charlotte

Dit wil ik later worden!

Ik zie mezelf nog zitten in het lokaal, mond open van verbazing en het kippenvel stond op mijn armen. In dit vak kan ik dus met creativiteit het verschil maken in het dagelijks leven van andere mensen. Dit is het, dacht ik, dit wil ik later worden.

Als ik mijn werk mag maken van het combineren van creativiteit en functionaliteit, van techniek, kennis en goed luisteren naar de onderliggende vraag, dan kan ik jouw gedachten werkelijkheid laten worden, dat is gaaf….

Vol enthousiasme en creativiteit ontwerp en ontwikkel ik interieurs die mooi, slim en functioneel zijn. Mijn ontwerpen zijn een creatieve en verrassende weerspiegeling van de wensen en gedachten van de klant. Hierin zijn naast een creatieve benadering de techniek, realiteit, het budget en haalbaarheid van het plan samengesmolten tot een compleet verhaal.

Ik ben benieuwd naar jou verhaal. Zullen we eens kennis maken?

Heb je je al aangemeld voor meer tips en inspiratie voor in je huis?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Laat je inspireren

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ZOMER GIVEAWAY

Win deze stijlvolle Tuinprikker met Outdoor led kaars t.w.v. €72,- en geniet van een heerlijk zomersfeertje in je tuin of op balkon.

Het is nu of nooit want dit is de laatste giveaway dit jaar.

Dus doe snel mee en wie weet straalt deze beauty binnenkort wel bij jou in het groen.

Download e-book