Studio 5121

Verhoog je plafond en maak de muren weer strak met dit eenvoudige trucje

Sluit je plafond niet netjes aan op de muren? Is de overgang van muur naar plafond slordig gestuukt? Of is ...

Sluit je plafond niet netjes aan op de muren? Is de overgang van muur naar plafond slordig gestuukt? Of is je huis gewoon een beetje scheef en wil je toch een kleur op de muur zonder dat dit lelijk aansluit op het plafond? Dan heb ik de oplossing voor je!

Met dit simpele trucje verf je een strakke lijn tussen je muur en plafond. Zo lijkt niet alleen je muur en plafond weer recht, het geeft je huis ook een afgewerkte en strakkere uitstraling.

Kom je er alleen niet uit en kun je wel wat hulp gebruiken?

Maak de juiste keuzes voor je nieuwe interieur, richt het zonder twijfels in en geniet van je nieuwe thuis. We helpen je graag met een Interieuradvies aan huis of een intakegesprek.

Hoe ga je te werk?

Stap 1: Kies jouw stijl

Je hebt in de bouwmarkt speciale verfrollers met een afstandhouder erop, maar je kunt het eenvoudig zelf met een goede kwaliteit schilderstape. Kies de dikte van de tape die je mooi vindt en die bij je interieur past. Heb je hoge plafonds en wil je het echt in het oog laten springen, kies dan een dikkere tape en dus een grotere wit rand. Dit geeft een wat chiquere en herenhuis-achtige look. Heb je een normale plafondhoogte en wil je het als subtiel detail gebruiken, kies dan een dunnere tape.

Stap 2: Verven maar

Wit eerst het plafond als dit nodig is en laat de verf goed drogen. Zorg tijdens het witten dat de overgang naar de muren een beetje doorloopt en het witrandje straks dus dezelfde kleur als het plafond heeft. Plak dan met een goede kwaliteit schilderstape recht onder het plafond een lijn af en laat de tape over de niet te verven muren ongeveer 10 cm doorlopen. Plak met de lijn van het plafond mee en probeer het niet waterpas of op het oog recht te plakken. Wrijf de tape goed vast op de muur zodat er geen lucht meer onder zit of verf onderdoor kan lopen.

​Plak vervolgens verder af waar je dat nog nodig vindt en schilder de kleur op de muur. Voor een echte, mooie, diepe tint schilder je de muur twee keer met dezelfde verf. Laat uiteraard de eerste laag goed drogen voor je de tweede aanbrengt. Verwijder na het schilderen van de tweede laag meteen de tape en klaar!

Extra tip

Extra tip bij ruwe muren (bijvoorbeeld spachtelputz): Om er helemaal zeker van te zijn dat er geen verf onder de tape door loopt, schilder je voordat je de kleur aanbrengt eerst een laagje wit op de overgang tussen de tape en de te schilderen muur. Hierdoor dicht je de gaatjes die er nog onder de tape zouden kunnen zitten met wit en zie je dus niet dat er verf onderdoor is gelopen. De gekleurde verf wordt namelijk van de witte afgehaald op het moment dat je de tape verwijdert.

Stap 3: Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig met het kiezen van de juiste stijl, kleur, materialen of met het ontwerp? Ik help je graag met professioneel advies op maat.

Succes en geniet van je thuis!

Heb je je al aangemeld voor meer tips en inspiratie voor in je huis?

10 reacties

 1. Wow bedankt!

  “Om er helemaal zeker van te zijn dat er geen verf onder de tape door loopt, schilder je voordat je de kleur aanbrengt eerst een laagje wit op de overgang tussen de tape en de te schilderen muur.”

  Deze tip heeft mij het meeste geholpen. Mijn vrouw was aangenaam verast!

  Groetjes
  Seba

  1. Dank je Seba.
   Goed om te horen dat de tip je heeft kunnen helpen!
   Succes met de klus en geniet van het resultaat!
   Groeten Charlotte

 2. Bedankt voor het delen van deze slimme tips om je muren weer strak te maken. Ik wil mijn huiskamer ook een nieuwe kleur geven, omdat de huidige kleur niet meer past bij mijn nieuwe meubels. Ik heb al een steiger op wielen gehuurd, dus kan overal gemakkelijk bijkomen!

  1. Dank je Marie,
   Kijk, dat is groot aanpakken. Een nieuwe kleur is altijd leuk.
   Veel plezier met schilderen en vooral daarna! 🙂
   Groeten Charlotte

 3. Wat een leuke stijltip voor het schilderen van je huis. Ik heb er nog eentje, voortgekomen uit schade en schande. Gebruik ook voor de muren een primer. Ik deed dat niet en bleef ook na twee lagen de witte plekken erdoorheen zien waar de gaatjes waren dichtgemaakt. Een goede grondlaag is het halve werk.

 4. De wanden waar de kleur op aangebracht gaat worden, zijn afgelopen week voorzien van (voorgeschilderd) glasvlies. Het is een nieuwbouw woning, waarbij het plafond al wit is. Adviseert u om Op de wand onder het plafond eerst (bovenaan) Nog een witte rand aan te brengen, die te laten drogen en het dan te sauzen of is er een handigere, betere of snellere manier om het mooi en goed te doen… ik vind het wel erg mooi met zo’n strakke rand

  1. Beste Gea,
   Dank je voor je reactie.
   Als de muren net geschilderd zijn, is het niet nodig deze eerst te witten. Je kunt dan meteen de tape bovenaan de wand (stotend tegen het plafond) plakken. Daaroverheen kun je dan weer dezelfde wit gebruiken als waarin de muren voorgeschilderd zijn. Zo sluit je de kiertjes van de tape af. Laat dit goed drogen en dan 2 keer in de gewenste kleur schilderen. Als je de tape hierna weg haalt, krijg je hetzelfde resultaat.
   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Laat je inspireren

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Download e-book