Verhoog je plafond en maak de muren weer strak met dit eenvoudige trucje.

Sluit je plafond niet netjes aan op de muren? Is de overgang van muur naar plafond slordig gestuukt? Of is je huis gewoon een beetje scheef en wil je toch een kleur op de muur zonder dat dit lelijk aansluit op het plafond? Dan heb ik de oplossing voor je!

Met dit simpele trucje lijkt niet alleen je muur en plafond weer recht, het geeft je huis ook een afgewerkte en strakkere uitstraling.

Hoe ga je te werk?

Stap 1: Kies jouw stijl

Je hebt in de bouwmarkt speciale verfrollers met een afstandhouder erop, maar je kunt het eenvoudig zelf met een goede kwaliteit schilderstape. Kies de dikte van de tape die je mooi vindt en die bij je interieur past. Heb je hoge plafonds en wil je het echt in het oog laten springen, kies dan een dikkere tape en dus een grotere wit rand. Dit geeft een wat chiquere en herenhuis-achtige look. Heb je een normale plafondhoogte en wil je het als subtiel detail gebruiken, kies dan een dunnere tape.

Stap 2: Verven maar

Wit eerst het plafond als dit nodig is en laat de verf goed drogen. Zorg tijdens het witten dat de overgang naar de muren een beetje doorloopt en het witrandje straks dus dezelfde kleur als het plafond heeft. Plak dan met een goede kwaliteit schilderstape recht onder het plafond een lijn af en laat de tape over de niet te verven muren ongeveer 10 cm doorlopen. Plak met de lijn van het plafond mee en probeer het niet waterpas of op het oog recht te plakken. Wrijf de tape goed vast op de muur zodat er geen lucht meer onder zit of verf onderdoor kan lopen.

​Plak vervolgens verder af waar je dat nog nodig vindt en schilder de kleur op de muur. Voor een echte, mooie, diepe tint schilder je de muur twee keer met dezelfde verf. Laat uiteraard de eerste laag goed drogen voor je de tweede aanbrengt. Verwijder na het schilderen van de tweede laag meteen de tape en klaar!

Extra tip bij ruwe muren (bijvoorbeeld spachtelputz): Om er helemaal zeker van te zijn dat er geen verf onder de tape door loopt, schilder je voordat je de kleur aanbrengt eerst een laagje wit op de overgang tussen de tape en de te schilderen muur. Hierdoor dicht je de gaatjes die er nog onder de tape zouden kunnen zitten met wit en zie je dus niet dat er verf onderdoor is gelopen. De gekleurde verf wordt namelijk van de witte afgehaald op het moment dat je de tape verwijdert.

Heb je hulp nodig met het kiezen van de juiste stijl, kleur, materialen of met het ontwerp? Ik help je graag!

Succes en geniet van je thuis!

 

6 antwoorden
 1. Seba
  Seba zegt:

  Wow bedankt!

  “Om er helemaal zeker van te zijn dat er geen verf onder de tape door loopt, schilder je voordat je de kleur aanbrengt eerst een laagje wit op de overgang tussen de tape en de te schilderen muur.”

  Deze tip heeft mij het meeste geholpen. Mijn vrouw was aangenaam verast!

  Groetjes
  Seba

  Beantwoorden
 2. Marie
  Marie zegt:

  Bedankt voor het delen van deze slimme tips om je muren weer strak te maken. Ik wil mijn huiskamer ook een nieuwe kleur geven, omdat de huidige kleur niet meer past bij mijn nieuwe meubels. Ik heb al een steiger op wielen gehuurd, dus kan overal gemakkelijk bijkomen!

  Beantwoorden
  • Charlotte van Lit
   Charlotte van Lit zegt:

   Dank je Marie,
   Kijk, dat is groot aanpakken. Een nieuwe kleur is altijd leuk.
   Veel plezier met schilderen en vooral daarna! 🙂
   Groeten Charlotte

   Beantwoorden
 3. Ivan
  Ivan zegt:

  Wat een leuke stijltip voor het schilderen van je huis. Ik heb er nog eentje, voortgekomen uit schade en schande. Gebruik ook voor de muren een primer. Ik deed dat niet en bleef ook na twee lagen de witte plekken erdoorheen zien waar de gaatjes waren dichtgemaakt. Een goede grondlaag is het halve werk.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *