Zo haal je de herfst in huis

Met deze herfst-inspiratie maak je het nog leuker dit najaar. Snel aan de slag met deze Zo haal je de Herfst in je Huis Tips!

Ben je klaar voor de herfst? Is je huis al vol warme najaarskleuren?

Nee? Snel aan de slag dan met deze Zo haal je de herfst in je Huis Tips!

De dagen worden snel korter, de schaduwen langer. Het is tijd voor een herfst make-over in huis. Het zomergroen maakt plaats voor warme herfstkleuren zoals goudgeel, oranje en rode tinten. Maar ook diep groen, bruin en soms zelfs bordeaux rood en paars.

De herfst make-over wordt een makkie, met deze 3 hacks breng je een heerlijk warme sfeer in je huis.

“De basis van de herfstlook is:
Warme kleuren, Herfstdecoratie en Licht”.

 

1: Kleur: Goudgeel – Oranje – Rood – Bruin – Diep groen

De herfst staat symbool voor rijkdom en oogst. De natuur hult zich in prachtige, warme kleuren en de herfstvruchten geven een gevoel van overdaad. Vooral goudgeel, oranje, rood, bruin en diep groen zie je veel buiten. Gebruik deze kleuren binnen ook in de accessoires en decoratie.  

Wil je snel resultaat? Werk dan met accessoires, (LED)kaarsen en kussens of kussenhoezen in de herfsttinten. Deze geven snel een warme en gezellige herfstlook.

Heb je wat meer tijd of wil je een groots resultaat? Pak dan (een van) je muren aan en geeft het een nieuwe kleur of hang een nieuwe wanddecoratie op. Kies een kleur op de muur die wat langer mee gaat en past bij je hele woning. Voor de wanddecoratie (schilderij, poster, wanddoek, foto etc.) kies je juist beter een werk in de mooie herfstkleuren, dat geeft een gezellige sfeer. Je kunt natuurlijk ook verven EN iets nieuws aan de muur hangen.

2: Takken en Herfstvruchten

Wandel door het bos of park en kijk goed om je heen. In welke kleuren hult de natuur zicht nu? En zijn er mooie takken, herfstvruchten of andere mooie najaarsdecoratie te vinden? En wat dacht je van kleurige pompoenen en sier kalebassen? 

Deze rijke kleuren en mooie vormen mogen zeker niet ontbreken in je herfst make-over. Echte takken en vruchten of een zijden boeket geven dat warme gevoel een boost. En een klein beetje glitter en glas mag best!

3. Licht: laat de winter je niet overschaduwen

De herfst is de tijd waarin de dagen gaan korten. We krijgen dagelijks minder buitenlicht en dat beïnvloed je onbewust, zowel lichamelijk als geestelijk. Je voelt je hierdoor soms wat traag of moe, futloos of zelfs somber. Overdag is het op sommige dagen nog lekker zonnig en helder, maar de sombere dagen in het najaar hebben echt al dat donkere, winterse karakter.

Geef de opkomende winter geen kans in je huis en breng zelf het licht binnen met een goed lichtplan. Zo houd je je huis gezellig en sfeervol met de juiste verlichting in de frisse ochtend, sombere schemer en donkere avonden. 

Wil je persoonlijk lichtadvies of lichtplan? Neem dan contact met me op.

Studio5121 vloerlamp UPStudio5121 vloerlamp UP

Vloerlamp UP – Studio 5121

Bonus Lente Tips:

3 in 1 Herfst gevoel

In onze Herfst sets LED kaarsen (alleen in de herfst verkrijgbaar) heb je alles in één: warme herfstkleuren, sfeervol LED kaarslicht en gecombineerd met mooie takken en herfstdecoratie, is je tafel zo een in heerlijke herfstsfeer gehuld.

Ben niet te voorzichtig

Ben niet te bescheiden met een paar dennenappeltjes of een blaadje, de herfst is dat ook niet.

Ga lekker los. Het effect en de rijkdom van de herfst komt pas echt goed over als je genoeg kleur, groen en licht gebruikt. Kies een grote bos herfsttakken, meerdere kussens en meerdere sets woonaccessoires. Of combineer een paar nieuwe herfst items met wat je al in huis hebt tot nieuwe sets.

Heb je je al aangemeld voor meer tips en inspiratie voor in je huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Laat je inspireren

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Download e-book