Zo haal je de lente in huis

Ben je klaar voor de lente? Is je huis al helemaal in voorjaarssfeer? Nee? Snel aan de slag dan met deze - Zo haal je de Lente in je Huis - Tips!

Ben je klaar voor de lente? Is je huis al helemaal in voorjaarssfeer?

Nee? Snel aan de slag dan met deze Zo haal je de Lente in je Huis Tips!

We hebben al een beetje van het zonnetje kunnen genieten afgelopen week, maar helaas komen er ook weer een aantal koude, natte en winterse dagen aan. Hoe dan ook de lente is in aantocht en of het weer nou meewerkt of niet, met deze 3 hacks breng je dat heerlijke lentegevoel in je huis.

“De basis van de lentekriebels zijn:
Kleur, Takken & Bloemen en Licht”.

1: Kleur: Geel – Paars – Lila – Roze – Blauw – Wit

In de lente komen de eerste kleuren weer in de natuur tevoorschijn. Vooral Geel, Paars, Lila, Roze, Blauw en Wit zie je overal opkomen. Vul je interieur aan met deze vrolijke voorjaarstinten en ben klaar voor de lente.

Wil je snel resultaat? Werk dan met accessoires, led kaarsen en kussens of kussenhoezen in de lentetinten. Deze geven snel een vrolijke en frisse lentelook.

Heb je wat meer tijd of wil je een groots resultaat? Pak dan (een van) je muren aan en geeft het een nieuwe kleur of hang een nieuwe wanddecoratie op. Kies een kleur op de muur die wat langer mee gaat en past bij je hele woning. Voor de wanddecoratie (schilderij, poster, wanddoek, foto etc.) kies je juist beter een werk in de lente kleuren, dat geeft een vrolijke lentesfeer. Je kunt natuurlijk ook verven EN iets nieuws aan de muur hangen.

2: Takken & Bloemen: Krulwilg – Narcis – Hyacint – Tulp – Paasboom

In de lente ontwaakt de natuur en zien we eindelijk weer groen. Voorjaarstakken en bloemen (fris groen) mag ook zeker niet ontbreken in je lente metamorfose. Echte takken en bloemen of een zijden boeket geven dat frisse voorjaarsgevoel een boost.

De ultieme lentelook krijg je natuurlijk met een Paasboom of Paastakken of ga voor een vrolijke bos tulpen, narcissen of hyacinten. Een mooi paasstuk op tafel maakt het extra vrolijk.

Haal de lente bloeiers en voorjaars kleuren van buiten naar binnen. Zo creëer je het ultieme lentegevoel.

3. Takken & Bloemen: vergeet buiten niet

Iedere dag wordt het iets langer licht en kun je weer iets langer van het zicht naar buiten genieten. Vergeet daarom niet om ook in je tuin, balkon of terras de lente niet.

Plant lente bloeiers, bollen en vroegbloeiende struiken in je tuin of in een bak. Zo heb je volgend jaar een zee van kleur als je naar buiten kijkt.

Wil je direct resultaat? Koop dan een paar mooie bakken met voorjaarsbloemen voor op de tuintafel, aan het balkon of op het terras. En als ze uitgebloeid zijn, zet je ze in de grond voor volgend jaar. Heb je er dubbel plezier van.

krokus paars

4. Licht: Balans tussen Licht en Donker

De lente is de tijd waarin de dagen gaan lengen. We krijgen dagelijks meer buitenlicht en dat doet ons goed, zowel lichamelijk als geestelijk. Je voelt je hierdoor vanzelf energieker en vrolijker. Overdag is het op sommige dagen weer lekker zonnig en helder, maar de sombere dagen in het voorjaar hebben echt nog dat donkere, winterse karakter.

Geef de winter geen kans meer in je huis en onderstreep het voorjaarsgevoel met een goed lichtplan. Zo houd je je huis helder en sfeervol met de juiste verlichting in de frisse ochtend, sombere schemer en donkere avonden. Behoud de vrolijke lentelook en ga opgewekt de dag door.

Wil je persoonlijk lichtadvies of lichtplan? Neem dan contact met me op.

Bonus Lente Tips:

3 in 1 Lentelook

In onze Limited Lente sets led kaarsen heb je alles in één: frisse lentekleuren, sfeervol led kaarslicht en gecombineerd met een mooie bos bloemen of een lentetak, is je tafel zo een in vrolijke lentefeest.

Ben niet te voorzichtig

Ben niet te bescheiden met een klein boeketje of een vaasje, de lente is dat ook niet.

Ga lekker los. Het effect en de vrolijkheid van de lente komt pas echt goed over als je er genoeg kleur, groen en licht gebruikt. Kies een grote bos bloemen of krulwilgtakken, meerdere kussens en meerdere sets woonaccessoires. Of combineer een paar nieuwe lente items met wat je al in huis hebt tot nieuwe sets.

Heb je je al aangemeld voor meer tips en inspiratie voor in je huis?

2 reacties

  1. Wat een interessante blog! Goed interieuradvies waar je echt wat aan hebt 😉 Ik vind het altijd heerlijk om mijn interieur aan te passen op de seizoenen. Leuk geschreven ook.

    Groetjes,

    Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Laat je inspireren

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Download e-book