Studio 5121

Woongeluk, kun je dat ontwerpen?

Dat kleine beetje geluk dat je eigenlijk nauwelijks opmerkt, maar dat er iedere dag voor jou is. Dat zorgt ervoor dat jouw interieur en jouw huis meer dan een huis is.

Mijn mond viel open. Kun je dat met Interieurarchitectuur bereiken?

Het pleidooi van de docent op deze afdeling galmde nog door mijn hoofd. Hoe hij het interieur van zijn opdrachtgever zo had kunnen aanpassen, dat een hulpbehoevend gezin normaal kon leven. En hoe ze hun vrijheid en woongeluk daardoor terug kregen. Mijn gedachten maakte over uren.

Deze richting was niet mijn eerste keus, maar mijn hart gloeide.

Ik koos voor Interieurarchitectuur om bij te kunnen dragen aan het goed en gezond leven van mijn klant en omdat ik mijn creativiteit kwijt kan in een mooi ontwerp. Deze combinatie en het leggen van de link tussen beide, is de basis van woongeluk. 

Maar daar had ik het goed mis

Ik heb altijd gedacht, toen ik begon met de opleiding tot interieurarchitect, dat dit alleen te realiseren was in grote projecten en ingrijpende aanpassingen aan een woning. Denk hierbij aan specialistische zaken zoals een meubel of badkamer op maat. Of het bepalen of ontwerpen van items met een ideale hoogte voor de gebruiker. Een niet standaard ontwerpen, vaak voor een gebruiker met een beperking van welke aard dan ook. Ik dacht dat dit een specialistische richting met een specifieke doelgroep was.

Maar daar had ik het goed mis.

Na jaren van ervaring in dit vakgebied, vele interieurontwerpen en lichtplannen verder, blijkt het veel genuanceerder.

“Een klein beetje geluk doet wonderen”.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Geluk haal je uit de beleving van je huis waar je iedere dag bent. Dat de kleur, het materiaal of de verlichting in de woonkamer je geeft of juist die combinatie van items in de hal. Dat ene behang of die speciale lamp.

De verwondering als je door je keuken loopt, iedere dag weer is de kleur net even anders door het invallende zonlicht. Je interieur leeft met het seizoen en met jou mee. Het is niet precies uit te leggen, maar het voelt zo goed.

Dat kleine beetje extra geluk, deze sparkle, draagt fundamenteel bij aan jouw dagelijkse levensgeluk. Het zijn geen grote items of bijzondere ontwerpen die dat doen. Het is die bepaalde kleur of de juiste verlichting, een prettige routing of het gebruik van de juiste verhouding tussen nieuw en nostalgie.

Dat kleine beetje geluk dat je eigenlijk nauwelijks opmerkt, maar dat er iedere dag voor jou is. Dat zorgt ervoor dat jouw interieur en jouw huis meer dan een huis is. Het is een plek om thuis te komen, een plek om je thuis te voelen en tot rust te komen, een plek om gelukkig te zijn.

En dat? Dat is mijn passie

Mag ik je helpen met jouw ideale thuis?

Boek dan een Interieuradvies aan huis of een Interieur Intake Gesprek of bel me als je een vraag hebt.

Spreek je snel!

Wil je meer weten over mijn verhaal en waarom ik het beroep Interieurarchitectuur koos? Hier lees je mijn hele verhaal.

Heb je je al aangemeld voor meer tips en inspiratie voor in je huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Laat je inspireren

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ZOMER GIVEAWAY

Win deze stijlvolle Tuinprikker met Outdoor led kaars t.w.v. €72,- en geniet van een heerlijk zomersfeertje in je tuin of op balkon.

Het is nu of nooit want dit is de laatste giveaway dit jaar.

Dus doe snel mee en wie weet straalt deze beauty binnenkort wel bij jou in het groen.

Download e-book